51. Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara


52. Liceul Teoretic ”P. Cerna” Brăila

https://photos.app.goo.gl/EmVkkq5eJaAGuYMf9

 

 

Trees for Europe - Liceul Teoretic "P. Cerna" Brăila

On May 9th....make our Europe green again

Magnolia este o planta cu adevarat speciala, simbolizând gingășia, frumusețea și dragostea pentru natura. De-a lungul timpului, magnolia a fost asociata cu feminitatea, noblețea și perseverenta. În China, floarea este simbolul oficial al femeilor frumoase.

 


53. Colegiul Tehnic ”C. D. Nenițescu” Brăila

https://photos.app.goo.gl/EmVkkq5eJaAGuYMf9

 

La vârsta copilăriei, printre poveştile cele mai îndrăgite se numără şi „Prâslea cel voinic şi merele de aur”, iar în colinde ni se urează să înflorim că Mărul, ca Părul…

Mitologia greco-romană este foarte bogată în legende în care Mărul joacă un rol de seamă (să ne gândim numai la mărul de aur pe care Paris l-a înmânat zeiţei Venus ca semn de supremă apreciere a frumuseţii ei); în mitologia scandinavă nu ambrozia era hrana zeilor, ci merele.

În legenda cea mai dragă elveţienilor, despre Wilhelm Tell ca simbol al dragostei lor pentru libertate, Mărul joacă un rol deosebit.

În prezent, genul Malus este reprezentat prin 28 de specii şi peste 10.000 de soiuri cultivate. De o mare varietate, cu pieliţă verzuie şi aproape transparentă, suav-gălbui sau roşu îmbujorate, merele sunt cele mai populare fructe autohtone şi cele mai larg consumate.

 


54. Școala Gimnazială ”M. Eminescu” Brăila

De ziua Europei, activitate de plantare a magnoliei- planta plină de semnificaţii şi de istorie, simbol al nobleţei, perseverenţei şi a dragostei de natură, asociată cu eternitatea- desfăşurată de elevii clasei a VIII-a A împreună cu doamna prof. Mariana Constantinescu.


55. 2nd Senior high school of Xanthi Greece


56. Școala Gimnazială ”Ion Gheorghe Duca”Petroșani


57. Hristo Botev Secondary School


58. Institut de la Providence de HERVE


59. Ju OS “Sveti Sava” Foca


60. VNS OAED MOSCHATOU